Question: Whether interest earned or any other income received from FC funds would be
considered as foreign contribution?

Answer

Yes, according to the explanation 2 of the definition of foreign contribution as given under
section 2(1) (h), the interest earned on the FC funds or any income generated from FC assets
would be treated as foreign contribution.

Question: Can a foreigner be an executive committee member in a society or a trust?

Answer

Legally there is no bar on appointing a foreigner as an executive committee member in a
society or a trust. However, under FCRA 2010, organizations having foreign nationals as
member of the Board, other than Person of Indian origin (POI), are generally not permitted to

get registration under FCRA law, except without prior permission.



